Besparing van 57% met plastic

default
Besparing van 57% met plastic

Aan het begin van dit jaar hebben we een nieuwe wikkelmachine in gebruik genomen. Met dit apparaat veroorzaken we veel minder plastic afval. Om precies te zijn, 57% minder!
We willen graag groen bezig zijn met bamboe plantondersteuning en een duurzame bedrijfsvoering. Ook in 2018 bleek het mogelijk om een nieuwe ‘groene’ stap te zetten.

Wat we met een wikkelmachine doen? We sealen de pallets ermee in zodat onze bamboe producten goed beschermd op transport gaan. Normaliter gaat er zo’n 374 gram plastic om zo’n pallet. Samen met de fabrikant van onze wikkelmachine hebben we gekeken hoe we op plastic afval kunnen besparen. De nieuwe wikkelaar gebruikt 214 gram minder plastic per pallet. De vermindering van plastic zit in het feit dat het plastic dunner is geworden en strakker om de dozen gewikkeld zit. Tegelijkertijd biedt het dezelfde bescherming. Dat betekent een aanmerkelijk mindere belasting van het milieu. Het insealen van de pallets gaat ook sneller, waardoor we meer volume kunnen verwerken. Daarnaast scheelt het onze magazijnmensen per pallet 1 keer van de heftruck afstappen en/of bukken, omdat de wikkelaar automatisch de folie afsnijdt.

Voor onze klanten is het uiteraard beter, want zij hebben minder plastic afval. Daarbij het gegeven dat dit plastic zich makkelijker laat lossnijden en we kunnen spreken van een vooruitgang!

Zo geeft onze plantondersteuning ook in het logistieke traject meerwaarde aan de plant!

19-03-2018