18 september: Wereld Bamboe dag

default
18 september: Wereld Bamboe dag

Op 10% na bestaat het volledige assortiment bij van Nifterik uit bamboe. Niet zo gek is het dan ook dat we bij Van Nifterik altijd een klein feestje vieren op 18 september.

18 september is de World Bamboo Day. Deze dag is in het leven geroepen door meerdere organisaties die het belang van bamboe promoten. Zij vragen aandacht voor het belang van bamboe in het ecosysteem maar geven daarnaast ook aan hoe veelzijdig dit product is.

Wat betreft het ecosysteem; de bamboe is voor de Oosterse wereld, wat het Amazonegebied is voor Amerika. Samen zijn zij de ‘groene longen’ van de wereld en dragen ze bij aan een gezondere samenleving.

Daarnaast kan bamboe op vele manieren worden gebruikt. Zo worden er momenteel testen in Nederland gedaan om verkeersborden van bamboe in te zetten.

Uiteraard zijn dit initiatieven die wij enorm toejuichen. En proberen we in de tuinbouw ons steentje, of stokje, eraan bij te dragen. Van Nifterik is de mening toegedaan: als het met bamboe kan, vindt u niet snel een beter product. We hebben de ervaring dat bamboe een geweldig product is om ons motto met trots te kunnen uitspreken: Quality Support!

16-01-2018